zamówienia tel. 54 27 20 271 ( 7.00-15.00 / pn-pt )

Produkcja

charakterystyka
całego procesu

Co było pierwsze… jajko, czy kura?

To jedno z tych pytań, które przyprawia o ból głowy wielu naukowców i do dziś odpowiedzi prawidłowej ponad wszelką watpliwość nie znamy.
Jedni twierdzą, że jajko… pozostali są przekonani, że to właśnie kura, która owe jajko zniosła.

Jedno jest u nas pewne na 100%, cały proces produkcji w MasDrob zaczyna się od jajek, z których wykluwają się małe pisklaki broilera.
Na fermach własnych i zakontraktowanych, stosujemy ciągły nadzór wszystkich etapów rozwoju drobiu, zachowując przy tym najwyższe standardy ochrony życia zwierząt i bezpieczeństwa biologicznego. Cierpliwie czekamy na moment osiągnięcia odpowiedniego wieku i wielkości broilerów, by móc przystąpić do dalszego etapu.

Wyselekcjonowany drób poddaje się specjalnie zaprojektowanemu procesowi uboju, którego zadaniem jest maksymalne zminimalizowanie stresu i bólu zwierząt. Ostatnimi krokami w procesie produkcji są: oparzanie drobiu, skubanie, patroszenie, schładzane i przekazywane do ekspedycji.